Trots op je site, wil je ook goed gevonden worden!

 

Een website live zetten is één. Maar vervolgens gevonden worden op Google is twee. Een website bovenin de zoekresultaten krijgen in het Google-overzicht gaat niet vanzelf. Hier heeft Google veel extra informatie voor nodig, iets wat op de achtergrond in je website geregeld moet worden.

Search Engine Optimalization

Hoe mooi en bijzonder je website ook is, dit zegt helemaal niks over de manier waarop google bepaalt of je wel of niet getoond wordt bij zoekresultaten van jouw potentiële klanten. Of je al getoond wordt, en als je geluk hebt of je dan bovenaan getoond wordt of ergens onderaan waardoor bezoekers allang zijn afgeleid en niet aan jouw site toekomen.

Daarnaast gaat het ook om het type bezoeker. Misschien vind hij juist wel je website, terwijl hij juist hele andere informatie zocht. De functionaliteit achter het google-brein is vrij complex, maar met wat handigheid kan je hier behoorlijk wat in sturen. Er is een aantal cruciale onderdelen die maken of SEO wel of niet goed voor je gaat werken.

Gebruik de juiste zoekwoorden in de content van je website. Maar overdrijf hierin ook weer niet, teveel zoekwoorden waardoor het té overdreven wordt straft google juist weer af.

Zorg dat je website geïndexeerd wordt door google, door de juiste tools in te zetten o.a. via sitemaps. Deze moeten up-to-date zijn en verwijderde pagina’s, hernoemde pagina’s of samengevoegde pagina’s moeten geredirect worden om de ranking die je tot dan toe had opgebouwd niet kwijt te raken. Niet gevonden pagina’s werken negatief mee aan de populariteit van je website.

Pagina’s krijgen punten wat de ranking kan beïnvloeden. Punten voor in- en externe links, websites die . naar jouw site verwijzen, juiste content, headerteksten enz. enz. Hier zitten zeer ingewikkelde algoritmes achter. Linken om het linken werkt hier bijvoorbeeld niet. De doorverwijzingen moeten wel degelijk een functie hebben. Ook hier heeft google een slim algoritme voor draaien.

Al met al is SEO een wereld op zich. Door de optie SEO bij je website toe te voegen, wordt de vindbaarheid van je website aanzienlijk verhoogd. Afhankelijk van de tijd je die hier aan besteed kan je hier heel veel mee bereiken!

Verschillende opties voor je website

Om je website nog beter te maken, of om zelf beter in staat te zijn om de website te beheren, zijn er verschillende opties beschikbaar.
Klik op de verschillende opties om meer informatie over de specifieke optie te lezen!

Fotografie

Goed beeldmateriaal is het visitekaartje van je website. De eerste indruk van een website is zeer belangrijk. Fotografie kan als apart pakket worden afgenomen, maar het kan natuurlijk ook gecombineerd worden met de ontwikkeling van een nieuwe website.

Afbeeldingen

Mooie sprekende beelden zijn volop beschikbaar via Stocksites (websites die beelden te koop aanbieden). Maar met foto's of afbeeldingen alleen ben je er meestal niet. Vaak moeten ze bijgesneden of bewerkt worden. Een beeld mag ook niet een te hoge kwaliteit hebben, dan wordt de website te traag doordat het laden van de beelden te lang duurt. Daarnaast kan een afbeelding vierkant nodig zijn, rechthoekig of bijv. schuin weggesneden. Ook bewerkingen in zwart/wit, contrast, kleurfilters e.d. zijn mogelijk nodig. Dit werkt enorm positief mee aan de look and feel van de website. Deze optie verzorgt de eventuele aanschaf van afbeeldingen, het grafisch bewerken en het op maat maken van betreffende beelden voor de specifieke toepassingen in de website.

SEO

Search Engine Optimalisation, je vindbaarheid verhogen via Google.
Een website live zetten is één. Maar vervolgens gevonden worden op Google is twee. Een website bovenin de zoekresultaten krijgen in het Google-overzicht gaat niet vanzelf. Hier heeft Google veel extra informatie voor nodig, iets wat op de achtergrond in je website geregeld moet worden.

Cursus content beheer

Zelf de inhoud aanpassen van je website.

Nadat je een website hebt laten maken wil je het liefst de inhoud zelf in beheer nemen. Set Websites biedt een cursus aan om dit goed te leren. Op goed geluk iets proberen is niet handig, je moet goed begrijpen hoe Wordpress en DIVI werken en wat je waar kan aanpassen, verwijderen en toevoegen.

Technisch beheer

Ontwikkelingen rond beveiliging, snelheid van websites en beveiligingsissues maken dat er in hoog tempo nieuwe versies beschikbaar komen van de bouwstenen waarmee de website wordt opgebouwd. Het goed organiseren van het technische beheer van websites is daarom van groot belang.

Hosting

Webhosting zorgt ervoor dat er ruimte op een externe server wordt ingekocht waarop de website geïnstalleerd kan worden om 24/7 beschikbaar te zijn. Naast de serverruimte is ook een domeinnaam nodig, om een adres te hebben waarop de website te vinden is.

Lokatie

Hoepelbuigerslaan 2
1394 LG Nederhorst den Berg

Routebeschrijving

(+31) 6 511 34 107

info@setwebsites.com

Set Fotografie

Kijk voor meer informatie over mij als fotograaf ook eens op mijn andere website:

www.SetFotografie.com

Alle genoemde prijzen excl. BTW